Pouze online
e - ČS Fotografie 44/2017

e - ČS Fotografie 44/2017

Kód skladu e4417

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Zimní vydání ČS Fotografie je trochu neobvyklé a je to zřejmě poprvé, kdy jsme po uzávěrce měnili takto zásadně téměř třetinu obsahu již hotového čísla i za cenu zpoždění vydání. Důvodem je aktuální horečné hledání fotoeditorů náhradou za Photoshop CC, kdy prvotní nadšení z předplatného vyprchalo a ukazuje se, že co je dobré pro Adobe, není vždy dobré i pro fotografy... Příležitost vycítili další developeři fotoeditorů a tak vám představujeme tři asi nejdůležitější programy, které mohou více či méně nahradit Photoshop. Záměrně je najdete v jednom čísle a je tak na vás, který si vyberete. V příštím vydání se podíváme na zajímavou alternativu Lightroomu, i když ten zatím skutečnou náhradu nemá, proto také rozptýlíme obavy, co bude dál. Nenechejte se zbytečně vystresovat, konec podpory Lightroomu v klasické podobě bez předplatného není žádná katastrofa!

Hlavní téma

color grading

Klasická postprodukce řeší co možná nejpřesnější a nejdokonalejší zobrazení, případně zvýrazňuje, nebo naopak potlačuje existující barvy. Kreativní Color Grading naopak přesnost vůbec neřeší, manipuluje s barvami podle libosti a důležitý je vizuální výsledek a emoce jím vyvolané, nikoli realita taková, jaká ve skutečnosti byla. Metodu Color Grading si tentokrát ukážeme v realizaci s funkcí Mapování na přechod (Gradient Map) a to hned ve třech editorech současně. Základem bude Zoner Photo Studio X, doplňkově si pak ukážeme shodné zpracování v editorech Affinity Photo a Photoshop.

neposednost v objektivu

Chcete-li fotografovat přirozenou dětskou neposednost reportážním způsobem a nechcete k sobě poutat pozornost těch dovádivých trpaslíků, fotografujte je na svatbách!

slavnostní portrét

Kdo si hraje, nezlobí! A tak tentokrát nebudete zlobit díky vánočním řetězům, se kterými si budete hrát tak, abyste vytvořili skvělou atmosféru snímků se záměrně vytvořenými rozptylovými kroužky, kterými můžete ozdobit třeba portréty.

rubriky

fotografie pro dobrou věc

Fotocharita je nám blízká, protože nejkrásnější jsou ty fotografie, které pomáhají...

interview s dani diamondem

Stephanie pro vás připravila velké interview s profesionálním fotografem Dani Diamondem působícím v New Yorku. Nezaměnitelný autorský rukopis tohoto portrétního a módního fotografa vás určitě uchvátí, stejně jako jeho vyprávění o práci, fotografování i postprodukci, úsměv na tvář vám jistě vyloudí Stephanie vyprávěním o tom, co tomuto interview předcházelo...

stephanie´s culmn - pause

Dej si pauzu, dej si...

mužská tvář v objektivu

Mužské portréty v profesionální úrovni jsou u nás vzácností. O tom, jak mužské tváře fotografuje, o světle a duši se dočtete v článku Lenky Marcové.

fotoosobnost: zdeněk voženílek

vzpomínka na listopad ´89

fotoškola - fototipy

hyperfokální vzdálenost

Ne vždy je autofokus ideální pro zaostřování, zvláště v krajině

fotografování s led světlem

Bez zásuvek, bez kabelů, bez starostí - takové je fotografování s výkonnými profesionálními LED světly.

photopills pro fotografy

Zajímavá aplikace pro fotografy, kteří chtějí mít vše pod kontrolou přímo na vědecké úrovni

postprodukce

Přinášíme velmi aktuální a důležité seznámení se třemi novými fotoeditory, které jsou možnou alternativou Photoshopu CC.

impozantní luminar 2018

Fotoeditor především pro kreativní fotografy, kteří mají rádi výraznější úpravy netradčními funkcemi tohoto editoru.

affinity - lepší než photoshop?

Pokud jste jako registrovaní uživatelé Photoshopu dostali od Adobe žádost o vyplnění dotazníku, pak jste určitě nemohli přehlédnout, že je to právě Affinity Photo, kterého se Adobe nejvíce obává...

on1 photo raw 2018 - šikovná Popelka

Trochu RAW konvertor, trochu fotoeditor, ale také nástupce legendárního Genuine Fractal programu pro fraktálové zvětšování.

fototechnika

Také v tomto vydání vám Petr Souček představí další zajímavé objektivy, tentokrát jistě potěší především krajináře.

sigma 35 mm f/1,4 dg hsm

zuiko 17 mm f/1,2 pro eD

zeiss loxia 21 mm f/2,8

zeiss milvus 25 mm f/1,4