Pouze online
e - ČS Fotografie 41/2017

e - ČS Fotografie 41/2017

Kód skladu e4117

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Letní vydání magazínu je zde, aby i vaše fotografie prohřálo atmosférou sluncem zalitých ulic středomořských městeček. A nejen to, podíváme se také do vesmíru na Mléčnou dráhu, u rybníku budeme čekat na večerní světlo (a nedočkáme se) a vypravíme se za zažité limity...

Uppsss...
Tam, kde bývá obsah je něco jiného. To proto, že se jedná o důležité informace a touto malou lstí se snažíme upoutat vaši pozornost.

Fotosoutěž V-panorama
Na článek „Co nám vzala síť“ úzce navazuje naše mimořádná fotosoutěž, u které je jediným požadavkem formát vertikálního panorama.


Letní lidé do třetice
O zvláštní svobodě v době nesvobody vás zavede slovem i fotografiemi František Dostál a dýchne na vás letní pohodu, ke které patří voda, pivo, kypré ženy, povídání a zpěv...


Co nám vzala síť...
Svět se mění, mění se i fotografie a někdy si ani neuvědomujeme, co vše pomalu odchází a co nám vzala síť. Tedy internet.


Nuda u rybníku
Co si počít s večerním světlem, které se nepovede? Budete se u rybníku nudit, nebo tvořit? A stojí to vůbec za to?


Out of limits
V tomto článku překročíme snad všechny limity portrétní a módní fotografie, nebudeme respektovat téměř nic z toho, co jsme se kdy naučili a zapomeneme na pravidla a poučky. To vše proto, že autor článku si také něco zapomněl vzít na celodenní fotografování do míst tak vzdálených, že vrátit se by nemělo smysl.


Černobílý svět a barevné sny
Věra Matějů vás tentokrát zavede na výstavu trojice autorů.


Fotokaleidoskop
Novinky ve fototechnice nejsou u dvouměsíčníku novinkami horkými, přesto jsou důležité. Neodplují do propadliště internetových dějin a zůstávají na papíře stále. Návrat po letech vás pak překvapí tím, jak to „tehdy bylo s technikou“.


Fascinující Milky Way
V druhém pokračování fotoškoly zaměřené na fotografování noční oblohy si povíme o fotografování Mléčné dráhy a zvláště pak o její postprodukci, která ji zviditelní a snímkům dodá atraktivitu..


Jak zmrazit pohyb
Petr Kuchař tentokrát v nezvyklé roli - sice autor textu, ale jinak se stal modelem, do ruky vzal meč, zatímco fotoaparát do ruky vzala jeho žena, aby vám společně ukázali, jak zábleskem zmrazit i velmi rychlý pohyb.


Léto ve městě
Když fotografujete letní žár v ulicích města, ne vždy výsledek odpovídá vašemu očekávání. Ukážeme si, jak dodat portrétům vašich přátel nebo modelek tu správnou letní tonalitu a barevnost a prozradíme šikovný trik na prokreslení pleťových barev při fotografování ve stínu.


Black mirror
Černé zrcadlo je velmi atraktivní nejen v produktové fotografii. Jenže je drahé, snadno se rozbije a tak si ukážeme, jak pracovat s černou zrcadlovou fólií.


Nebarevná barevná
Jak selektivně odbarvovat fotografie s převažující černobílou charakteristikou, aby z fotografie nebyla vystřihovánka.


HDR jako RAW
O HDR technice jsme dosud příliš nepsali a tak to napravíme. HDR technika totiž nemusí být na první pohled rozeznatelná a může působit velmi přirozeně.


150 Mpix RAW
Věděli jste, že Adobe Lightroom patří k nejlepším programům na složené panoramatické fotografie a že na výstupu je zachován RAW formát souboru umožňující dál provádět všechny obvyklé úpravy?