e - ČS Fotografie 35/2016

Kód skladu e3516

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Letní vydání magazínu přináší velkého průvodce volbou ohniska objektivu pro portrétní fotografii v klasickém pojetí, tedy od hlavy k pasu. Velmi názorné srovnávací fotografie, schéma které vám otevře oči a další důležité poznatky, máme pro vás také další profesionální Presets zdarma jako dárek, tentokrát pro velmi efektní postprodukci makrofotografií květin... A co teprve fascinující portréty exponované technikou šerosvitu??

Fotoklinika

Tentokrát je to trochu záhada... Kdo je vlastně autor? To je tak, když nám do soutěže pošlou dva autoři stejný snímek...

Jen nepatrné ohlížení

Pohled do soukromí a zákulisí života legendárního fotografa Františka Dostála!

NIK bez Photoshopu

Nemusíte mít Photoshop, abyste mohli používat jedinečné profesionální pluginy NIK Collection, které jsou nyní k dispozici zdarma. Podívejte se, jak je spustit jako samostatné programy.

Barevné světlo

Další ukázka produktové Table-top práce, při které trochu ošidíme White Balance pro získání efektu barevného světla.

Extrémní detailkontrast

Tenhle trik asi nevyužijete často, přesto je dobré jej znát a moci vytěžit
z černobílé fotografie maximum detailů.

Přechodový filtr

Nemotejte se od zdi ke zdi a spojte ve své tvorbě to nejlepší z analogové i digitální techniky. V tomto případě si ukážeme, jak skvělou kombinací je skutečný a virtuální přechodový filtr v krajinářské fotografii.

Dvacetiletý obraz Prahy

Dvacet let prestižní fotografické soutěže Praha fotografická je událostí, nad kterou se zamýšlí Věra Matějů.

Holandské světlo

Nikdo nevymyslel lepší světlo pro portrét, než je šerosvit barokních malířů. Inspirujte se jejich plátny a naučte se pracovat se šerosvitem, fascinuje svou atmosférou na fotografiích stejně, jako na plátnech holandských Mistrů. Malujte světlem jako Rembrandt štětcem...

Letní lidé 2

S humorem, nadsázkou i nostalgií se s Františkem Dostálem vydáme k vodě obklopené naháči a pivem.

Není té zelené moc?

Trochu jiná, velmi neobvyklá ale fascinující postprodukce makrofotografií barevných květin a další dárek pro vás - 2x Preset pro Adobe Lightroom.

Skrytý pozorovatel

Že je fotografování svatebního obřadu silným teleobjektivem a bez blesku nesmysl? Nemylte se! Ukážeme vám, jak na to a proč, na příští svatbu pak necháte "širokáč" a blesky doma...

NIK Analog Efex Pro

Představíme si Analog Efex, plugin z kolekce NIK Software, kde se zdráháme použít příponu „Pro“. Analog Efex je totiž kazítko.

Fotka do koše

Podívejte se na kouzlo nechtěné fotografie, čili vícesnímková fotografie trochu jinak...

Objektivy pro portrét

Rozsáhlý průvodce volbou ohniska pro portrétní fotografii. Srovnávací ukázky, schéma, mnoho překvapivých informací - fotografujete lidi? Pak si tento materiál rozhodně nenechejte ujít!

Postprodukce pleti

Naučte se profesionálnímu postupu postprodukce pro dokonalé zobrazení pleti při zachování její jemné přirozené struktury a už nikdy ji nebudete žehlit...