e - ČS Fotografie 23/2014

Kód skladu e2314

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Jarní číslo ČS Fotografie přinese tentokrát mnoho úvah k zamyšlení a pokusí se vás vést na cestě k poctivé fotografii. A samozřejmě spousta fotoškoly, opět si budeme hrát s perspektivou a prostorem...

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotoklinika

Fotoklinika, jedna z nejoblíbenějších rubrik, je zpátky, aby léčila neduhy vašich soutěžních fotografií, radila a pomáhala.

Jiří Jírů: Photomix

Navštivte výstavu našeho předního dokumentaristy.

O bourání klišé

S typickým jemným humorem i nostalgií vypráví František Dostál o fotografování svateb v trochu jiném pojetí.  

Glamour v krajině

Trochu o znameních, trochu o pejskovi v bahně a také o využití Glamour stylu v krajinářské fotografii.

Kdo je fotograf?

Napadlo vás někdy, že autor vynikající fotografie vůbec nemusí být fotograf? Máme pro vás důkazy ve formě fotografií! Nepodlehněte iluzi, že ateliérové workshopy z vás udělají odborníky na osvětlovací techniku.

Nadýchané High-key

V návaznosti na minulé vydání ČSF, kde jsme si popsali temnou techniku Low-key se tentokrát naučíte tonálně zcela odlišnou techniku a to High-key. Bohatě ilustrovaná fotoškola se snímky Tomáše Znojemského.

Honba za megapixely

Tajemství skvělých rodinných fotografií, se kterými se rádi pochlubíte každému, není ukryto v megapixelech!

Prostor je jen iluze

Další pokračování seriálu o Gigapanoramatické fotografii nás nejprve zavede k úvaze, jak vlastně vypadá objektivně prostor kolem nás a následně se ponoříme do tvorby atraktivních panoramatických snímků, jenž využívají zakřivení prostoru u cest, láveka můstků, objevíme také kouzlo Little Planet.

Atmosféra a Lightroom

Na atraktivních snímcích z Azorských ostrovů vám Soňa Lechnerová ukáže nejen práci s přirozeným barevným akcentem, ale také tvorbu světelné atmosféry v Adobe Lightroom!

Daň za lenost

Je na nás všech, jakým směrem se bude ubírat fotografie. Bude degenerovat v pouhé obrázky zkreslující vše kolem nás, nebo nám pomůžete svou prací a srovnáváním ukazovat široké veřejnosti, jak zkázonosné pro fotografii i samotné uživatele je fotografování s mobilním telefonem? Vždyť stačí pár srovnávacích ukázek...

Časosběrná rodinná fotografie

Ani v digitální éře není vše hned. Na působivou časosběrnou rodinnou fotografii se čeká mnoho let. A vlastně celý život.   

Skládejte Puzzle

Jitka Kasalová pobíhala, nakláněla se, natahovala, krčila, měnila ohnisko, couvala, popocházela a to vše proto, aby vám ukázala, jak správně skládat Fotopuzzle a kde často fotografové chybují ve skladbě obrazu.

Máte možnost volby

Vždy máte možnost volby. Můžete vše tak trochu ošidit, poskládat kompromisy a snímek bude k nekoukání. Nebo raději zvolíte pečlivost?

Co po nás zůstane?

Velmi poutavá úvaha Tomáše Svobody o principech fotografické tvorby.

Monika Boďová: Co oči nevidí

Nejen o extrémní makrofotografii vám bude vyprávět fotografka ze Slovenska, která podlehla kouzlu toho, co oči nevidí...

Hovory R - Láska je žlutý autobus

Jeden z nejlepších rozhovorů s Robertem Vano není o fotografii, ale o lásce. Ale také o lásce k fotografii. S typickým humorem a nadsázkou, to vše protkáno životními zkušenostmi.

Soutěžní fotografie

Nově koncipovaná Československá Fotografie vám přináší inspiraci v podobě 150 soutěžních fotografií, které jsme pro vás vybrali z téměř 1000 snímků zaslaných do naší soutěže. Konkurence je veliká a máme opravdu z čeho vybírat, což se projevuje i na kvalitě publikovaných snímků.