e - ČS Fotografie 21/2014

Kód skladu e2114

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Únorové vydání magazínu Československá Fotografie vychází 4.února, a nabízí pestrý výběr článků z mnoha oblastí fotografování. Ukážeme vám, jak fotografovat s dronem z ptačí perspektivy, porovnáme podání pleťových odstínů u JPG a RAW souborů, dostane se vám mnoho dobrých rad pro fotografování na plesech, poradíme s výběrem množství zábleskových zařízení a volbou výkonu, uvidíte jak vznikají fotografie kolódiovým procesem...

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Cover Photo

Fotografie na obálce doplňuje článek Petra Kuchaře Kouzlo voštiny, uvidíte i přímé porovnání světla softboxu s a bez voštinové předsádky.

Současné Vršovice

Publikace s pestrým pohledem na současné Vršovice očima hned několika fotografů je určena všem, kdo mají rádi Prahu a architektu, ale i život v této části velkoměsta.

Antonín Špát

Medailon fotografa, jenž zachycuje svět kolem sebe s lehkou ironií i humorem.

Dříve, než bude pozdě

Zálohování fotografií je většinou podceňováno jen do té doby, než o ně jejich autor přijde. Pak je ale již pozdě. Tentokrát se podíváme na práci se síťovým diskovým polem NAS, které nabízí jednu z nejvyšších úrovní zabezpečení, a přitom se nejedná o zařízení, které byste si nemohli dovolit.

Výběr studiové sestavy

Jak vybrat sestavu zábleskových světel? Odpovědi najdete v našem článku, který je vodítkem jak pro výběr počtu záblesků, tak jejich výkonu, abyste dosáhli optimálního osvětlení pro vaši práci v domácím i firemním ateliéru.

JPG, nebo RAW?

Stále ještě fotografujete ve formátu JPG? Máme pro vás další srovnávací ukázky, a tentokrát se zaměříme také na pleťové odstíny, na posterizaci a extrémní postprodukční úpravy, ukážeme si také, jak rychle se ztrácí při úpravách bohatost odstínů v obrazových souborech.

Lowepro Attaché x50

Univerzální Pro Roller pro malou až střední výbavu je ideální na kratší cesty, a nabídne dva produkty v jednom - kufr a fotobrašnu současně.

Kouzlo voštiny

Osvětlení s reflektorem nebo softboxem doplněným o voštinovou předsádku má své osobité kouzlo ve fotografii portrétů, aktů i zátiší. Uvidíte celou řadu ukázek, a to především v oblasti aktů, kde se vliv světla směrovaného voštinou projeví velmi výrazně.

Fotointuice

Tento článek publikovaný před pěti lety vyvolal tolik pozitivních ohlasů, a také z našeho pohledu je velmi významný, proto jsme se jej rozhodli s menším doplněním publikovat znovu, a to nejen pro připomenutí, ale i pro naše nové čtenáře. Nechejte se vést intuicí, a objevíte možná místa, o kterých jste netušili, že vůbec existují...

Mrazivá makrofotografie

S Martou Krmelovou se můžete vydat do království křehké námrazy zprostředkovaného makroobjektivem. Možná právě nyní je za okny krása, která rozšíří vaše portfolio kreativní fotografie.

Vždyť létat je snadné

Také amatérská fotografie a video si nachází cestu do oblak, protože na našem trhu se objevují kvalitní a spolehlivé drony, díky kterým získáte možnost snímat z ptačí perspektivy, a to jak statické fotografie, tak videoklipy. Uvidíte, jak létání a fotografování s dronem je snadné a bezpečné, a přitom i cenově dostupné.   

Na plese s fotoaparátem

Fotografování plesů je řehole, ale může být i zajímavým sociálním dokumentem nebo kreativně pojatou reportáží. Jak se vypořádat se záludnostmi fotografování plesů vám poradí fotoreportérkaSoňa Lechnerová.

Vidět víc než jiní

Tvůrčí fotografie je založena na fantazii a obrazotvornosti autora, a je ve své podstatě výsledkem kroků vedoucích k vizualizaci vašich představ a obrazů, jenž jste měli v hlavě již před stisknutím spouště fotoaparátu. Úvodní článek seriálu o Umění vidět...

Kolódiová reminiscence

Pavel Snoha je i vám již dobře známý jako fotograf, který se vrátil o mnoho desetiletí zpět v čase, a oživuje krásnou starou techniku kolódiového procesu. Podívejte se nejen na jeho tvorbu, ale i na celý postup tohoto procesu.

Ivo Fišer - Industrial

Galerie Čerťák uvádí výstavu jednoho z našich čtenářů.

Hovory R - Zavřou mě...

Robert Vano tentokrát vypráví o své desetileté cestě k tvorbě platinových fotografií, díky který se dostal i do registru policie. A proč desetiletá cesta. Inu, jak se dočtete, platinotypie má mnoho úskalí, a naučit se jí není tak snadné, zvlště když jste mezi prvními, kdo ji u nás vytváří a chybí zkušenosti. Ty své vám Robert Vano předává s humorem a plnými hrstmi.