e - ČS Fotografie 20/2013

Kód skladu e2013

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Prosincové vydání ČS Fotografie přináší spoustu překvapivého čtení, a také zcela unikátní přílohu - dvě panoramatické fotografie o šířce téměř 80 cm s extrémním rozlišením Gigapanorama! Naším dárkem pro vás jsou pak obrazce pro stavbu jednoduché pomůcky pro testování a doostření objektivu - nastavení roviny Back/Front Focus. V naší fotoškole přinášíme také metodicky korektní, a konečně objektivní porovnání hloubky ostrosti u APS-C a Full Frame čipů, uvedeme na pravou míru nesmyslná tvrzení, další článek pak poradí s výběrem ultraširokoúhlého objektivu a způsobem jeho použití v praxi, jistě vás překvapí i podstata vzniku hladkého, měkkého zobrazení neostrých oblastí a zjistíte, jak úžasný a oku lahodící bokeh vytvořit s libovolným objektivem... Měli jste pocit, že už vás v oblasti fotografie nemůže nic překvapit? Prosincová ČS Fotografie vás přesvědčí o opaku!

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout. Tentokrát skvělý Olympus OM-D E-M1.

Slané ženy

Přečtěte si rozhovor o vzniku charitativního kalendáře, pro který snímky fotografovala Tereza z Davle.

Fotolokace

Monínec - Sportovně rekreační areál na Monínci má fotografům co nabídnout v každém ročním období. Co si třeba zafotografovat bizony ve sněhové vánici?

Fotografujeme sněhové vločky

Jak fotografovat tak titěrnou věc, jakou je sněhová vločka? Není to jednoduché, a někdy stačí i neopatrně dýchnout, a je pryč...

Olympus LS-12/14

Jak souvisí audiozáznamníky s fotografováním? Víc, než byste čekali, zvláště pokud se svou zrcadlovkou natáčíte také videoklipy a potřebujete získat zvuk ve studiové kvalitě.

B+W ND Vario

Unikátní variabilní ND filtr vám pomůže s tvorbou skvělých fotografií s malou hloubkou ostrosti a pohybovou neostrostí!

Zastavte čas

Nechte se překvapit rozsáhlými možnostmi zábleskového zařízení Fomei, které díky ultrakrátkému hoření výbojky zmrazí každý pohyb.

Seřiďte si autofokus

Dejte sbohem neostrým či změkčeným snímkům, otestujte si svůj objektiv a seřiďte si autofokus. Máme pro vás testovací obrazce a návod jak si doma můžete postavit svůj Focus Tester.

Encyklopedie fotografa

Vychází Encyklopedie fotografa, studnice vašich znalostí, díky které získáte přehled o celém oboru fotografie. 296 stran, přes 600 fotografií a ilustrací, a to je teprve 1. část...

Bokeh a světlo

Vytvořit dokonale měkký, oku lahodící bokeh při práci s malou hloubkou ostrosti je snažší, než si možná myslíte a to s každým objektivem a čistou fotografickou cestou již při snímání.

Když je svatba Scharf

Seznamte se s fotografiemi a vyprávěním známé svatební fotografky Zuzany Scharf, o zimních svatbách a nejen těch...  

Gigapanorama III.

Prostor zobrazený pomocí skládaného panorama v úhlu 360° vás jistě nadchne, neboť jeho zobrazení se vymyká naší představivosti. A k tomu ještě přinášíme exkluzívní přílohu, dvě fotografie s ultravysokým rozlišením a šířkou téměř 80 cm. Připomeňte si krásu velkých fotografií, krásu, kterou žádný tablet nenahradí.

Depth of Field

Internetové dohady o rozdílu v poli hloubky ostrosti mezi APS-C a Full Frame, založené obvykle na chybné metodice posuzování, určitě ukončí náš ultimátní článek věnovaný problematice vzniku rozptylových kroužků. Porovnali jsme oba formáty snímačů a výsledek vás jistě překvapí, někoho mile, jiného nemile, ale tak už to s pravdou bývá...

Ultra-Wide

Naučte se pracovat s ultraširokoúhlými objektivy a vyberte si ten, který vašim požadavkům nejlépe vyhoví, poradíme také, jak ušetřit nemálo peněz za objektiv s vlastnostmi, které v praxi nevyužijete.

Martin Stranka

Rozhovor s Martinem Strankou o jeho fotografování a vidění, o myšlenkách přenesených do vizuální tvorby.

Hovory R - Quasimodo bez zubů...

Tentokrát si Soňa Lechnerová povídala s Robertem Vanem o scénické módní fotografii, která jej provází celým jeho fotografickým životem...