e - ČS Fotografie 19/2013

Kód skladu e1913

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Podzimní vydání ČS Fotografie vám ukáže, jak fotografovat portréty s trvalými Daylight světly, v dalším článku uvidíte osvětlovací schémata pro portréty se záblesky, a budeme také portrétovat skutečnou šelmu, pumu americkou. Ukážeme si také, že velikost, hmotnost zrcadlovky není pro kvalitu fotografie důležitá, a nemusíte tedy mít mindrák z toho, že ještě nemáte Full Frame. Povíme si o ochraně a záchraně dat, naučíme vás upravit zelené odstíny tak, aby neztrácely kresbu, vytvoříme atraktivní Quadriptych, pokračovat budeme s fotografováním fascinujících skládaných panoramatických fotografiií a povíme si, proč mají takové fotografie jinou perspektivu, než při snímání ultraširokoúhlým objektivem. A to samozřejmě není vše... Neukazujeme vám, jak "to" umí někdo jiný, ale radíme vám jak na to, abyste "to" uměli vy!

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout. Tentokrát skvělý Olympus OM-D E-M1.

Polarizační filtry

Opět polarizační filtry, tentokrát více pro začátečníky v první části, a pro šetřílky v části druhé. Rozdíly v kvalitě profesionálních a obyčejných filtrů jsou propastné!

Lokální úpravy v Adobe Lightroom

Na dvou atraktivních fotografiích si ukážeme, jak skvělé úpravy je možné dělat přímo v RAW konvertoru, a to včetně lokálního prosvětlování nástrojem Brush, který je od verze LR 4 velmi silnou zbraní kreativních autorů.

Prevence ztráty, a záchrana dat

Jak se nezahltit daty, jak je chránit před zničením či ztrátou, a co dělat v případě, že přes všechna preventivní opatření o data přijdete. Chraňte své fotografie, a když je nejhůře, obraťte se na Datahelp.

Lowepro Nova Sport

Nejprodávanější fotobrašny na trhu dostaly nový přírůstek do rodiny, méně konzervativní modely Lowepro Nova Sport, které sluší každému.

Czech Speleo Photo 2013

Podívejte se na vítězné fotografie jeskyňářské fotosoutěže, a přečtěte si o jejich vzniku!

Trvalá světla Daylight

Trvalá světla Daylight se dají použít jak pro fotografování, tak pro natáčení videoklipů, a jsou vhodným doplňkem přirozeného denního světla v lokacích, které nejsou zatemněné.

Nekresebná zelená

Podobně jako červené, tak i zelené odstíny snadno ztrácí kresebnost, když to přeženete se saturací. Ale můžete zelenou prokreslit speciální metodou Soni Lechnerové, která vám toto své tajemství prozradí.

Gigapanorama II.

Tentokrát si v pokračování článku povíme o tom, proč je perspektiva skládaného panorama odlišná od snímání s ultraširokoúhlými objektivy, a v čem je toto jiné zobrazení prostoru výhodné, a v článku najdete také ochutnávku z příštího pokračování, které bude věnováno panoramatické fotografii s úhlem 360°.

Vytvořte si Quadriptych

Vytvořte si atraktivní abstraktní dekoraci do bytu či kanceláře! Naučíme vás kreativní metodu skládání čtyř zrcadlených fotografií, díky které vznikne Quadriptych.

Cougar - portrét šelmy

A opět práce s vrstvami, tentokrát za účelem změny pozadí za fotografovanou šelmou. Fotografujte portrét šelmy v bezpečí, ukážeme vám, jak takový snímek udělat dokonalým pro nástěnnou dekoraci.  

Portrét a záblesková světla

V tomto článku si názorně ukážeme šest různých způsobů osvětlování portrétu zábleskovými světly, a budeme kombinovat velký softbox s komínkem. Věděli jste, že softbox můžete používat i s běžnými elektronickými blesky?

Stal jsem se fotoamatérem!?

S trochou nadsázky a humoru, ale podloženo vlastními zkušenostmi, to je šťouchnutí do vosího hnízda, ke kterému se odhodlal Jan Karbusický, jež se zamýšlí nad tím, zda se z něj stal opět fotoamatér!

Tomáš Helísek Photography

Malý medailon fotografa Tomáše Helíska, který přes mnohé překážky jde vytrvale za svým fotosnem.

Hovory R - Reportážní a Street fotografie

Reportážní a Street fotografie z pohledu Roberta Vana, humor kolem umírání, moudro kolem všeho, spousta informací nejen mezi řádky, životní zkušenosti, nadhled i rozhled - to jsou exkluzívní Hovory R, které najdete pouze v ČS Fotografii!