e - ČS Fotografie 18/2013

Kód skladu e1813

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Letní magazín Československá Fotografie vychází 8. srpna, a do žhavých letních dnů vám přináš osvěžení ve formě mnoha nových poznatků, tipů a triků, půjdeme si zaplavat do smaragdové vody, budeme fotografovat nebe plné hvězd, a zcela neobvyklým způsobem vytvoříme ateliér pro koně. Pro zvláště krativní autory jsou zde Průhledy a přirozené rámování, a poradíme vám také skvělou fotolokaci...

A jako vždy, vše, o čem píšeme a co vás učíme, si v praxi mnohokrát ověřujeme, testujeme, tvoříme pro vás fotografie a ukázky, často si ničíme své vlastní vybavení, abyste si jej nemuseli ničit vy, šetříme vám čas, abyste zbytečně nefotografovali metodou pokus-omyl... Protože nejsme redaktoři za stolem, ale především fotografové...

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout.

Tuplovaný Sling Strap

Naše nedávná recenze unikátního popruhu Joby UltraFit Sling Strap vzbudila vskutku velký ohlas, vždyť za krkem bolí od nošení fotoaparátu na klasickém popruhu snad každého fotografa. A tak jsme pro vás udělali ještě dodatkový test, určený pro ty, co mají dva fotoaparáty a pracují s nimi současně, což je třeba u svatby běžné, a chtěli vědět, jestli to také funguje.

Soumrak krásy

Z neznalosti mnozí diváci označují krásné fotografie za produkt Photoshopu, neboť netuší, že něco takového je možné vyfotografovat. Přichází tak soumrak krásy? Podívejte se spolu s námi na to, co možné je, a vlastní tvorbou a vysvětlováním přispějte i vy k šíření povědomí o jedinečných možnostech fotografie, bez podvodů a montáží. A nechybí fascinující ukázky i povídání o tom, jak byly fotografovány...

JPG, nebo RAW?

V první části minisérie článků na toto téma se zaměříme na fotograficky velmi náročnou červenou barvu a její dokonalou reprodukci, a také si ukážeme rozdíl v zaznamenatelném rozsahu jasů, a k dispozici jsou i první ukázky z příštího článku - odstraňování chromatické aberace, které je u JPG souboru prakticky nemožné.

Srdce Královských Vinohrad

Věra Matějů vás seznámí s jedinečnou pragensií, kterou můžete obohatit svou fotoknihovnu, a najít v ní mnoho inspirace.

S úsměvem do dalších 75 let...

Jak jinak, než s úsměvem, se František Dostál, člen redakční rady ČS Fotografie, dívá za sebe i před sebe, v mnoha souvislostech, a to vše u příležitosti významného životního jubilea.

Jak se fotí na Q-Ranchi

Hledáte zajímavé fotolokace, místo pro klidnou fotodovolenou s nepřeberným množstvím námětů k fotografování? Hledáte místo, kde najdete zátiší, koně, smaragdovou vodu, i hluboké lesy, místo, kam můžete jet sami, nebo s celou rodinou, nebo i s modelkou? Zveme vás na Q-Ranch na Vysočině, kde občas můžete potkat i naší redakci!

Průhledy a přirozené rámování

Tajemství své fotokomnaty odhaluje v rozsáhlém materiálu Soňa Lechnerová, a naučí vás nejen pracovat s hloubkou ostrosti, ale i vytvářet výrazný prostorový efekt za pomoci dvou a tříplánové stavby fotografického obrazu. Hloubka ostrosti je nejdůležitější výtvarný zástupný vyjadřovací prostředek pro zobrazení prostoru ve fotografii, naučte se ho promyšleně a cíleně používat, a dodáte svým fotografiím třetí rozměr, ale i trochu tajemnosti.

Peter Nagy: Něha vo fotografii

Peter Nagy hledá něhu ve svých písních, i ve svých fotografiích. V článku se zamýšlí nad ženami a jejich chováním, a je určen nejen fotografům, ale také (nebo především) ženám, které bývají před objektivem, kde často přestávají býti ženami... Slovem i obrazem o ženské něze, to je Peter Nagy, další člen redakční rady ČS Fotografie.

Nebe plné hvězd 1.

První článek z rozsáhlého materiálu věnovaného astrofotografii, jež odhalí mnohá překvapující tajemství úspěšného fotografování hvězd nad hlavou. Ukážeme si nejen nebe plné statických hvězd, s viditelnými souhvězdími a Mléčnou dráhou, ale naučíme vás i způsob, jakým vznikají snímky s hvězdnými stopami o dlouhé dráze, efektní "roj komet", a zmíníme rovněž práci s Astrotracerem. Přesvědčíme vás o tom, že skvělé noční snímky může dělat každý. Pokud ví jak na to... Po přečtení článku to budete vědět i vy!

Obojživelník pro fotografy

Fotobatoh a fotobrašna, a voda a prach? Fototransport pro extrémní situace, a naše šéfredaktorka ponořená i s fotobatohem v dešti ve smaragdové vodě, to je téma, které si nenechejte ujít, protože naše testy jdou vždy tak trochu na hranici možností, a testujeme vlastní praxí, bez opisování!

EPIC & Gigapanorama 1.

Pojďte tvořit spolu s námi nádherné panoramatické fotografie, nad jejichž kvalitou se tají dech. V první části materiálu si také představíme robotickou panoramatickou hlavu Gigapan EPIC Pro a profesionální software pro skládání libovolně velkých a složitých panoramatických fotografií. Povíme si, jaké jsou zásady jednoduchého snímání, a později přistoupíme i ke snímání víceřádkovému. A nejde jen o gigapanorama, vždyť i extrémní úhel zobrazení je něco, co běžným způsobem vyfotografovat nejde. 

Ateliér pro koně

Jak vznikají výjimečné a neobvyklé fotografie? Udělejte něco jinak, než je obvyklé. Podívejte se na fotografování koní v ateliéru, ve kterém Jan Karbusický navíc  pracoval s klasickým mušelínovým fotopozadím, na kterém byli portrétování králové i Hollywoodští herci! A když nemáte po ruce koně? Je mnoho jiných možností, exkluzívní fotografie si zaslouží nejeden automobilový veterán, nádherná motorka, pes...

Hovory R - Ženy fotografky

Ke svému vyprávění si Robert Vano tentokrát přizval tři české fotografky, aby potvrdily, či naopak vyvrátily jeho slova! Gabina Fárová, Sára Saudková a Tereza z Davle, tři ženy, jejich slova a fotografie, to vše na vás čeká v Hovorech R.