e - ČS Fotografie 15/2013

Kód skladu e1513

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Zimní vydání Československé Fotografie je zaměřeno především na postprodukci, i když se vydáme i do sněhové vánice, mlhy, a navštívíme i porodní sál. Nikdy nevíte, kdy budete fotografovat zrození nového života, buďte proto připraveni. Připraven pro vás máme fotografický humor, a to jak v článku Věry Matějů, tak v rámci fotosoutěže z minulého roku, ve které jsme vás vyslali "lovit" kolegy fotografy. A přemýšleli jste někdy o tom, jak obrovský význam v lidském životě sehrává zdánlivě tak obyčejná věc, jakou je Uzel? Další speciální "uzlovitá" soutěž je tu pro vás! V postprodukci se naučíte pracovat s vrstvami, překvapíme vás propojením fotoeditoru a videoeditoru, a aby o překvapení nebyla nouze, využijeme Silver Efex pro práci s barevnými fotografiemi...

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout.

Praha stále objevovaná

Rozhovor Věry Matějů s vítězem letošního ročníku fotosoutěže Praha Fotografická, Zdeňkem Tichým.

Jaké je být fotografem?

Představujeme vám vybrané fotografie a vítězný snímek z mimořádné soutěže „Jaké je být fotografem?“.

Humor ve fotografii

O významu humoru ve fotografii, o autorech, kteří se humoru věnují soustavně, o tom, co divákům fotografický humor přináší.

František Drtikol

Letos si připomínáme 130. výročí narození velkého českého fotografa Františka Drtikola, u této příležitosti byla zahájena i unikátní výstava jeho děl.

Uzel

Vyhlašujeme speciální soutěž na téma UZEL. A proč zrovna Uzel? Přečtěte si náš krátký článek, možná budete překvapeni, jak velkou roli hraje uzel v životě člověka.

AdobeRGB, sRGB, nebo ProPhoto?

Ultimátní článek, který vysvětlí vše, co potřebujete vědět o barevných profilech, naučíte se pracovat v nejprofesionálnějším digitálním workflow, a dozvíte se, jak připravit fotografie pro prezentaci na internetu a jak na Facebooku.

Skiareál Monínec

Zatímco už bude všude jaro, na Monínci bude ještě zima, mráz a sníh. Propásli jste zimní fotosezónu na horách? Na Monínci ji doženete! Zveme vás k fotografování na Středočeský ledovec!

Glamour Postprodukce

Glamour postprodukce hýbe světem portrétní fotografie, a tak se podíváme na to, jak při tvorbě půvabných, jemných portrétů se snovým nádechem postupovat, čeho se vyvarovat, a jak dokonale retušovať pleť a vyrovnat její barvu.

Zimní romance

Unikátní kombinace barevné a tónované fotografie, práce s vrstvami v grafickém editoru, selektivní kolorování, a zcela neobvyklý postup, který zapojí do hry skvělý NIK Silver Efex i pro vícebarevnou fotografii.

Teď a tady!

Nepropásněte skvělou atmosféru tím, že necháte svůj fotoaparát doma. Jsou situace, které se neopakují, a pro atmosférické jevy to platí také! 

Timelapse Photography

Zásadní materiál, který vám otevře dveře do světa atraktivní Timelapse Photography. Staňte se tvůrci pohyblivých obrázků a zachyťte zrychlené plynutí času, nyní už budete vědět, jak na to!

Okamžik zrození

Tato fotoreportáž vás slovem i fotografiemi zavede do míst, kde se rodí nový život. Porod nefotografujete každý den, a neopakuje se mnohokrát v životě ženy, měli byste jej tedy zaznamenat svým fotoaparátem pro sebe, svou rodinu, i potomka, který právě přichází na tento svět!

Branislav Boďa - Jde především o nápad

Medailon slovenského fotografa Branislava Bodi, jenž překypuje nápady, tvoří složité i jednoduché scény, hraje si s barvami a rekvizitami, portrétuje ženy, a nejraději pihaté...

Jak se stát slavným fotografem

Chtěli byste se stát slavnými fotografy, a nevíte, jak a kde začít? Existují vůbec nějaké rady, jak toho dosáhnout? Ale ano, existují. A co víc! Československá Fotografie jde ještě dál, a ve spolupráci s Robertem Vanem, jež slavným se již stal, vám přináší přímo RECEPT na to, jak se stát slavným fotografem!