e - ČS Fotografie 13/2012

Kód skladu e1312

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

V novém vydání najdete celou řadu neobvyklých témat, jaká zde ještě nebyla, a navíc s netradičním zpracováním, pořádnou porci rad, tipů, triků, návodů a postupů, chybět nebudou emoce, články k zamyšlení, humor i smutek, a samozřejmě spousta fotografií pro inspiraci, ukázky pro porovnání různých postupů, i mysteriózní snímky v unikátní materiálu na téma Iluze ve fotografii. Vydejte se spolu s námi do fascinujícího světa fotografie, kde myšlenky a fantazie se prolínají s vizuální komunikací, vezměte fotoaparát do ruky, a pojďte s námi tvořit!

.

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF. Tentokrát téma dušičkové, smutné, ale takový je život sám.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout. Několik hlavních novinek veletrhu Photokina 2012.

Portréty nejen známých osobností

Věra Matějů vybírala ze sbírky Svazu českých fotografů zajímavé portréty a zamýšlí se nad jejich významem pro současnost i budoucnost. Fotografie uchovává podobu těch, kteří již odešli, a připomíná mládí a počátky osobností, jak si je již nepamatujeme.

Chybí jen krůček, ale...

František Dostál s humorem sobě vlastním tentokrát v modifikované rubrice Fotoklinika střílí do vlastních řad. Není totiž politik, a tak umí přiznat chybu a upozorní i na chybu, kterou byste možná přehlédli...

Lowepro Photo Hatchback AW

Vyzkoušeli jsme skvělý univerzální fotobatoh pro aktivní mladé lidi, do města, do přírody, na sport, a především - na fotografování.

S gorillou na stromě

S fotoreportérkou Soňou Karbusickou můžete vylézt na strom, tedy nejen s ní, ale i s gorillou. Máme pro vás totiž velmi neobvyklou recenzi stativu, tak neobvyklou, jako je stativ sám. A pozor! Gorila není jen lidoop! Netradiční recenze si vyžádala i netradiční fotografie - nenechte si ujít!!!

Tamrac Aria

Fotografovat a přitom se stále cítit ženou - to jistě měli na mysli designéři fotobrašny Aria, jež je určena pro ženy hledající moderní, ale elegantní styl i pro transport fototechniky.

Před sebou mají RODEO

Fotoreportáž, fotoškola, životní styl, emoce, krása koní i lidských duší, to vše vás čeká v článku věnovaném fotografování pravého rodea. Věděli jste, že americkou asociací certifikované rodeo se jezdí také u nás? Přijměte naše pozvání do westernového městečka Halter Valley nedaleko Plzně, a nechejte svou mysl přenést až do dalekého Texasu nejen sebevědomými kovboji a hrdými cowgirls, ale i nádhernými koňmi amerických plemen Appaloosa, Quarter horse a barevnými Paint horses s divokými mustangy v krvi. Stylové fotografie, emotivní text, spousta rad pro fotografování, návod na vytvoření westernového retrostylu - to je rodeo v ČSF!

Dekorativní High-key technika

Jemnost a krása květů a větévek v tak trochu japonském stylu - to je dekorativní High-key technika pro každého - od světla po postprodukci. Vytvořte si jednoduché kouzlo dekorativní High-key pro svůj domov nebo kancelář. Není to jednoduché, ale my vám poradíme, jak na to.

Street Photography - 21 vs. 200 mm

Street fotografie není snadná, a patříte-li v této oblasti k začátečníkům, bude se vám jistě hodit mnoho dobrých a praktických rad. Pro tento článek se svých nejoblíbenějších objektivů chopila fotoreportérka Soňa Karbusická (200mm teleobjektiv) a krajinářský fotograf Jan Karbusický (21mm objektiv), aby vám v netradičně ilustrované fotoškole přiblížili Street Photografy, a mohli jste porovnat rozdíl mezi snímáním tak rozdílných ohnisek objektivů na stejných místech a samozřejmě s odlišným viděním obou fotografů. Nejen technické, ale i významové a obsahové působení fotografie je důležité, a také v této oblasti najdete v článku mnoho důležitých rad.

Moon Dog - iluze ve fotografii

To, že něco vidíte ještě neznamená, že to existuje - to je charakteristika unikátního materiálu, jaký zde ještě nebyl, a který připravila Soňa Karbusická pro nejvyspělejší autory, jež vidí víc než ostatní a vnímají fotografii i jinak, než pouhý záznam reality... Mystérium, tajemné světlo, význam tónování a šokující změna pohledu na fotografii, které chybí měřítko a dává tak obrovský prostor fantazii a představivosti diváka. Iluze ve fotografii není pro každého. Vyžaduje schopnost nevidět to, co vidí ostatní, a zachytit na fotografii to, co naopak ostatní nevidí.

Buďte chvíli přízemní

Zcela opačný úhel pohledu, než na jaký jste zvyklí, vám nabídne článek věnovaný fotografování ultraširokoúhlým objektivem od země, a s dioptrickou předsádkou Netradiční kombinace fotopříslušenství rozšiřuje možnosti snímání a otevírá bránu nových pohledů na již stokrát fotografované náměty.

Odpad nebo poklad?

Pro někoho odpad, pro fotografa poklad - to jsou špony od frézování a soustružení v kovovýrobě. Samy o sobě, i v kombinaci s vodou - fotoškola plná nápadů, triků a rad pro dlouhé podzimní večery! Nejen o fotografování a světle, ale také o různých postupech v následné postprodukci je tento nebvyklý článek, který vám připomene, že kdo si hraje, nezlobí!

Odsouzen v nepřítomnosti

Příběh Roberta Vana od jeho emigrace až po dnešek. Trochu jadrný, ale vtipný Robertův jazyk přináší moudrost i nadhled zvláště těm, kdo umí číst mezi řádky.

Czech Speleo Photo 2012

Máme pro vás vítězné snímky letošní soutěže jeskyňářů.

Martin Ježík - Top Foto CSF 13

Autor vítězných snímků naší fotosoutěže pracoval s jednou z nejstarších fotografických technik. Podlehněte i vy kouzlu jeho fotografií vznikajících na bázi kolodiové emulze nanášené na plech!