e - ČS Fotografie 11/2012

Kód skladu e1112

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Československá Fotografie č. 11/2012 nabízí vám obsáhlou část věnovanou fototechnice, a to jak amatérské, tak profesionální, a to v té nejvyšší úrovni, jakou nabízí například značka Hasselblad. Stejně jako my budete asi šokování neuvěřitelnou kvalitou a rozlišením obrazu nového fotoaparátu Leica M Monochrome určeného výhradně pro černobílé fotografování, a nechybí samozřejmě články věnované fotoškole. Tentokrát se zaměříme na rodinnou fotografii a kompozici lidských postav v rámci obrazu, a pozornost věnujte také článku o letním fotografování, kde si povíme o psychologii barev a využití harmonických odstínů pro zvýšení působivosti fotografií.

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout, např. Leica M Monochrome a nový Pentax K-30...

Fotoklinika - konceptuální fotografie

Strašák konceptuální fotografie z pera Františka Dostála...

Dobrá fotografie musí na něčem stát...

Fotofejeton Františka Dostála o jeho fotografování nohou, které patří tu člověku, tu psu, tu koňovi...

Jovan Dezort - Lidé před 50 lety

Poetické vyprávění o staré Praze, Karel Gott i Marta Kubišová na unikátních fotografiích Jovana Dezorta.

Standa Navrátil - Neobyčejný život...

Zachycování života obyčejných lidí se fotografům nikdy neomrzí. Projekt ve stylu Street Photography.

Lowepro Flipside 500 AW

Nový robustní fotobatoh pro fotografy s rozsáhlou výbavou, kteří ocení precizní zpracování, extrémně nízkou hmotnost a vynikající ochranu techniky za všech povětrnostních podmínek.

Vanguard Adaptor a Ball Head BBH-200

Tak trochu dívčí, velmi pohledný fotobatůžek a profesionální kulová hlava s aretací vodorovné polohy, to novinky značky Vanguard, kterým jsme se podívali na zoubek.

Pentax K-5

Je na trhu již rok a půl, přesto patří k tomu nejlepšímu, co v současnosti trh s D-SLR nabízí, a to napříč značkami i kategoriemi. A protože technické údaje najdete na internetu, tak jsme se zaměřili především na zkušenosti z praxe a vychytávky, které u jiných fotoaparátů nenajdete.

Legenda Hasselblad

Co fotografům nabídne digitální přístroj s 50Mpix rozlišením? Osobní setkání s legendou fotografického nebe, a to navíc ve spojení s Tilt/Shift adaptérem rozhodně stojí za podívání.

Tamron SP 70-300 mm Di VC

Překvapivá kvalita, překvapivá stabilizace a její překvapivé využití ve sportovní fotografii. Sport, to je pohyb. Jak ho kreativně zachytit a přitom využít výhodu optické stabilizace? Nejen test, ale i fotoškola v jednom článku!

Jak komponovat postavu

Fotografování rodiny je samozřejmou součástí nadcházejících dovolených. Ukážeme vám, jak správně komponovat samotnou postavu i vícečetnou rodinu. Fotografujte své nejbližší stejně, jako zakázku pro katalog módy a určitě sklidíte úspěch. Myslete na tonalitu oblečení i vzájemné pozice fotografovaných - to vše má na výslednou působivost fotografií zásadní vliv, což si ukážeme na velmi názorných 3D ilustracích.

Fotograf je ten, kdo se válí po zemi

Pořádná dávka humoru na fotografiích Soni Karbusické, které posbírala na našich workshopech i na expedicích National Geographic. A námět? No přece fotografové!

Letní fotografování

Fotoškola zaměřená nejen na fotografování dětí, ale také na rozsáhlou problematiku barev a jejich psychologii. Seskupení barevných akcentů, rozdíl mezi harmonickými a doplňkovými odstíny, skládání barev a rozdíl mezi RGB a CMYK. To vše lze s úspěchem využít během letního, barevně výrazného období, v rodinné i dovolenkové fotografii.

Polarizační filtry B+W a Redhancer

Dva nejdůležitější filtry pro letní cestování a jejich kombinované použití. Jaké polarizační filtry a proč, jak je používat a kdy přijdou vhod spaciální MRC nano vrstvy.

Nejsem Popelka

Příprava fotografování i previzualizace, to jsou témata, o kterých tentokrát Robert Vano vypráví, abyste v jeho slovech našli nejen humor, ale především velkou dávku moudrých rad.