e - ČS Fotografie 10/2012

Kód skladu e1012

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

Jarní magazín Československá Fotografie nabídne pokračování oblíbené série Kreativní pobíhání, tentokrát se zaměřením na tvorbu prostorově působících fotografií. Podíváme se také na oblast velmi náročného reprezentativního portrétu a ukážeme si v mnoha ukázkách práci se světlem, v rámci našich fotoškol vás jistě potěší materiál věnovaný reportážní fotografii, ve kterém si ukážeme, že i fotoreportáž může mít vysokou uměleckou hodnotu, a popřeme tvrzení, že obsah fotografie je důležitější, než její forma.

Úvodník

Osobní názory, úvahy a příběhy šéfredaktorky ČSF.

Fotokaleidoskop

Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly zapadnout na smetišti internetových dějin.

Olympus OM-D

Zrození Fénixe? Olympus se vrací ke klasickému designu zrcadlovek, ale bez zrcadla. Designově klasický, vybavením moderní fotoaparát s výměnnými objektivy je důstojným nástupcem slavného systému Olympus OM.

Fotoklinika

Tentokrát netradiční, a navíc z pera a fotoaparátu Františka Dostála...

Milý Roberte...

Robert Vano odpovídá na dopisy čtenářů Československé Fotografie.

Člověče, nespěchej

Fotofejeton Františka Dostála na téma Telefonní budky. Vážněji slovem, o to veseleji fotografiemi...

Rodinná fotogalerie

Galerie může být i rodinná, ctící tradici.

Křtiny

Fotografie přináší vzpomínky každému. I herci Janu Třískovi, který vytáhl z šuplíku více než 40 let staré fotografie... A co nám k nim řekl?

Vizualizace rytmu

Hudba a rytmus ve fotografii L. Rosíka.

Lowepro Pro Roller Lite

Splněný sen všech cestovatelů - dopřejte si pohodlí na cestách... Nový, odlehčený Roller vhodný i pro cestování letadlem - praktické zkušenosti z jeho používání!

Digital Workflow - výběr souborů

Udělejte si nejdřív pořádek ve svých fotografiích, až pak je upravujte! Jak na třídění fotografií, jak je vybírat, jak oddělit zrno od plev...

Efektové filtry B+W

Předsádkové čočky jako nejlevnější cesta k makrofotografii, změkčovací Soft Pro a hvězdičkové filtry.

Hrajeme si s Lensbaby - EDGE 80

Novinka Lensbaby EDGE 80 splní požadavky i těch nejnáročnějších fotografů. Jedinečná skleněná optika, brilantní obras, řezavá selektivní ostrost, to je nová optika Lensbaby vhodná i pro náročné profesionální nasazení.

Perspektiva vs. Prostor

Kreativní pobíhání pokračuje! Tentokrát se zaměříme na vyvracení zažité představy, že perspektiva ve fotografii vyvolává pocit prostoru. Vše je totiž trochu jinak, a prostorového dojmu je nutné dosahovat jinými vyjadřovacími prostředky. V rozsáhlém materiálu najdete mnoho ukázek a rad, a naučíme vás tvořit fotografie s prostorovým efektem, kde budete mít pocit, že si pro fotografovaný objekt můžete sáhnout a z fotografie jej vyndat...

Hodně, nebo málo?

Slova a fotografický obraz ve svém spojení vyjadřují emoce nejlépe. Vzpomínka Jana Karbusického na letošní fotoexpedici National Geographic - Tanzania 2012.

Reprezentativní portrét

Ve škole portrétní fotografie se tentokrát budeme věnovat především světlu, které je pro zobrazení člověka nesmírně důležité, a v případě oficiálního reprezentativního portrétu to platí dvojnásobně. Jak je možné měnit tvar obličeje, jak zachovat skutečnou podobu portrétované osoby, a jaká kritéria musí reprezentativní nebo korporátní portrét splňovat.

Reportáž jako umění

Fotoškola reportážní fotografie je zaměřena kreativním směrem, a odpoví na otázku, zda je možné k reportáži přistupovat jako k umění. Odpovědí vám budou zde publikované fotografie... Řekneme si také, proč není zcela pravdivé tvrzení, že obsah fotografie je důležitější než její forma či technická kvalita.

Výstavu na lodi? Až v příštím životě!

Uvažujete o tom, že byste uspořádali výstavu svých fotografií? Potom pozorně čtěte článek plný rad a postřehů, o které se s vámi podělí Robert Vano, tentokrát vážněji, protože výstava - to je především mnoho starostí.