e - ČS Fotografie 07/2011

Kód skladu e0711

Elektronické PDF vydání ČS Fotografie.

29,53 Kč s DPH

Bezpečná platba ThePay
Bezpečná platba ThePay

Více informací

OBSAH

3    Úvodník
Osobní názory, úvahy a postřehy Soni Karbusické, šéfredaktorky ČSF. O fotografii a fotografech, ale někdy i jen tak o životě.

5    Fotokaleidoskop
Zajímavosti a novinky ze světa techniky, které by neměly skončit v propadlišti internetových dějin.

10    Fotoklinika
Léčíme neduhy vašich fotografií. Někdy to bolí, ale každá naše fotoinjekce je dobře míněná. Tentokrát s diskusí a sebeanalýzou čtenáře.

14    Stalo se před 22 lety
Dokumentární fotografie je jako dobré víno; čím starší, tím chutnější. Připomeňte si na fotografiích Františka Dostála nenaplněné naděje Sametové revoluce.

18    Pražský chodec opět vychází
Jiří Všetečka je opravdovou legendou, neúnavným fotografem Prahy, který stále nalézá nové pohledy, které ostatním unikají...

21    Podoby klasické fotografie
Klasická černobílá fotografie jako médium zachycující venkov v jeho syrové, nepřikrášlené podobě, to je tvorba Miroslava Pokorného.

24    Miroslav Hák
Fotograf M. Hák měl v sobě neskutečnou schopnost objevovat absurdní skutečnosti a z jednoduchého motivu poté dokázal vytěžit sugestivní záběr. Přitahoval ho experiment stejně jako surrealismus.

26    Chevrolet Design Night
Čeští studenti fotografie opět zvítězili v celoevropské soutěži, a Chevrolet ukazuje možné cesty podpory umění.

30    Lowepro Optics
Nová série batohů zaměřená nejen na Bidwatching, ale i na fotografování v přírodě, přichází s celou řadou unikátních řešení.

32    Spotting Scope Endeavor
Spotting Scopy jsou vhodné nejen pro pozorování zvířat a ptáků, ale dá se s nimi i fotografovat. Zkuste si představit objektiv s 3000mm ohniskem! A k čemu jsou dobré fotografům binokuláry?

36    Vanguard ICS
Další modulární systém přichází na náš trh, tentokrát pod vlajkou značky Vanguard, která úspěšně oslovuje i profesionální fotografy.

38    Láskavé piesne
Když se sejdou dvě múzy a dají vzniknout fotografické poezii a poetické fotografii, můžete si být jisti, že je za tím Peter Nagy!

42    Čistokrevné odšumování
Zbavte se konečně starostí s digitálním šumem, přestaňte žehlit a dostaňte ze svého fotoaparátu snímky s extrémním rozlišením i když snímáte s vysokou hodnotou ISO!

45    Profesionální Sharpener Pro
Ultimátní profesionální plugin pro ostření fotografií překoná hranice dosavadních možností grafických editorů. Vyzkoušejte fraktálové zaostřování se současným změkčením pleťových odstínů.  Nedělejte kontury, ale zaostřujte!

48    Kreativní pobíhání
Změna ohniskové vzdálenosti musí být provázána se změnou stanoviště snímání. Vyzkoušejte si kreativní pobíhání a měňte realitu v její perspektivě a významu. A jak je to se sbíháním linií?

54    Udělejte si koukátko
ČS Fotografie vám přináší vystřihovánku! Udělejte si koukátko a objevujte skvělé záběry snadno a pohodlně, a ještě přitom zjistíte, jaký objektiv je vhodné pro nalezený záběr použít.

56    Polarizační Superfiltr Zéta EX
Ten filtr vlastně nemá logiku. Propouští o 1 EV více světla, a přesto má vyšší účinnost, než tmavé polarizační filtry.

60    Co si mohu dovolit?
Položíme si zásadní otázku: Co si fotograf vlastně může dovolit, jaká manipulace s realitou a obrazem je přípustná? Kde jsou hranice kreativní tvorby, jsou-li vůbec nějaké?

66    Můžeš umřít na tiskovou chybu
Robert Vano a jeho oblíbené téma. Jídlo. V životě i ve fotografii. O světle, barvení, aranžování a tiskových chybách, které vás mohou zabít.

70    Jan Šibík: New York 9/11
Vzpomínková reportáž ze smutných dnů po teroristických útocích v New Yorku 2001.